Over PEPP-R

PEPP-R helpt mensen om hun werk met meer leiderschap, zelfvertrouwen en flair te doen.

Impact. Leiderschap. Zelfvertrouwen

PEPP-R heeft als missie Alle werkende mensen in Nederland goed tot hun recht te laten komen in hun werk. We zijn ervan overtuigd dat mensen zich goed voelen als ze zich gezien en gehoord voelen én de vrijheid ervaren om hun relevante bijdrage te leveren. Op hun eigen manier. En als mensen zich goed voelen, kunnen ze ook goed doen.

Wat we doen

PEPP-R traint docenten, verkopers en (beginnende) managers die beter willen worden in het spreken voor een groep. We leren je hoe je je stemgebruik en lichaamstaal op net zo’n hoog niveau kunt krijgen als je inhoudelijke verhaal. Zo verhoog je je impact op je klanten, collega’s en studenten.

  • je moet een presentatie geven voor collega’s, klanten of tijdens een congres en je wil het publiek langer kunnen boeien
  • je geeft les en je vindt het lastig om ook echt ‘de baas’ te zijn in de klas. Je zou wat meer leiderschap mogen tonen.
  • je hoort wel eens dat je je ‘duidelijker moet profileren’ op het werk. Dat vind je moeilijk en je weet niet goed hoe.
  • je vindt het moeilijk om de aandacht te vragen in een overleg of vergadering. Je collega’s zijn daar beter in en zij komen wél aan het woord. Jouw bijdrage aan het team komt niet lekker uit de verf
  • je zou wat meer zelfvertrouwen willen hebben als je je wat meer durft te positioneren als een deskundige, een adviseur of gelijkwaardige gesprekspartner voor klanten en collega’
  • Je geeft sinds kort leiding aan een team waar je eerst zelf teamlid was. Je vindt het lastig om de rol van leidinggevende te nemen.

Jan, 52 jaar, had moeite met communiceren met zijn collega’s. Vaak trok hij teveel werk naar zich toe uit verantwoordelijkheidsgevoel. Maar ook vaak had hij het te druk en kon hij gemaakte afspraken niet na komen. In plaats van dat uit te spreken, vermeed Jan het contact met zijn collega’s, werkte een paar nachten door en had dan alsnog – te laat- zijn werk af. Jan snapte niet dat niemand hem waardeerde om zijn inzet. Collega’s ergerden zich aan Jan, omdat hij niet betrouwbaar was.

Met behulp van coaching van PEPP-R heeft Jan weer zelfvertrouwen. Hij bewaakt zijn grenzen, komt in actie. Zijn collega’s waarderen hem erom. Hij is weer deel van het team.

Onze methode

PEPP-R helpt je om je non-verbale communicatie één te laten zijn met je boodschap en doel. We richten ons dus op je voorkomen en uitstraling. Om je non-verbale communicatie te verbeteren maken we gebruik van technieken en inzichten uit het theater. Een acteur weet als geen ander hoe hij de aandacht van een publiek kan vasthouden. Ook weet hij hoe hij geloofwaardig kan zijn op het podium. De technieken die hij gebruikt, zijn ook buiten het theater handig.

In de coaching en trainingen van PEPP-R vormen die technieken de basis.

Leer je dan toneelspelen?

Nee! aan toneelspelen heb je niet zoveel in je dagelijkse werk. Jouw authenticiteit staat voorop. Je zelfvertrouwen, leiderschap of flair groeit het best als je dichtbij jezelf blijft. De technieken die je leert geef je vorm vanuit je eigen manier van doen. Je leert dus geen trucs met een belofte die je een-op-een kunt overnemen.

Onze methode start vanuit fysieke activiteit. Door te doen wat je zou willen doen, groeit je mindset snel. Deze wetenschappelijk bewezen methode heeft al vele successen geboekt.

Wie zijn we

PEPP-R is opgericht door Maike Pollaert. Maike is opleidingskundige en theaterregisseur. Deze twee werkvelden heeft ze bij elkaar gebracht. PEPP-R werkt nauw samen met diverse coaches, trainers die allemaal een theaterachtergrond combineren met disciplines uit de zakelijke dienstverlening.