Scholen

Wil jij ook met meer zelfvertrouwen en plezier voor de klas staan?

Je bent niet de docent die je zou willen zijn

Ondanks je toewijding en passie voor het onderwijs, gaat het lesgeven je niet altijd even gemakkelijk af. Je vindt het lastig om leerlingen in het gareel te houden, laat je leiden door het moment of hebt moeite om de aandacht vast te houden. Twijfel, onzekerheid en frustratie zorgen ervoor dat je niet de docent bent die je zou willen zijn. Waarschijnlijk heb je vaak gedacht ‘… en nu ga ik het anders doen!’, maar liep het in de praktijk toch anders dan je had gepland. Zonde, want lesgeven kan je juist ook voldoening, waardering en een trots gevoel 

Welke docent wil jij wel zijn?

Het aanpakken van je onzekerheid begint bij het veranderen van je mindset en het stellen van persoonlijke doelen. Wat wil je anders gaan aanpakken en welke docent wil jij voor je leerlingen zijn? Waarschijnlijk lukt het je wel om dit visualiseren of op te schrijven. Het gaat bij de meeste docenten mis in de uitvoering. Wanneer je weer voor de klas staat, komen toch die onzekerheid en twijfel weer om de hoek kijken. Hoe ga je ervoor zorgen dat jij die mindset naar de praktijk vertaalt en wél vol zelfvertrouwen en flair voor de klas staat? Daar kan PEPP-R je bij helpen!

Theatertechnieken in het onderwijs

De toneelwereld en het onderwijs hebben meer met elkaar gemeen dan je in eerste instantie zou denken. Als docent heb je net als een toneelspeler te maken met een publiek. In beide gevallen is het doel om het publiek te bereiken, te betrekken en te enthousiasmeren. PEPP-R vertaalt een aantal van de belangrijkste theatertechnieken naar alledaagse onderwijssituaties. Hierbij moet je denken aan technieken op het gebied van houding, stemgebruik, verhalend vertellen en technieken om de aandacht vast te houden. Deze technieken geven je concrete handvaten om met meer leiderschap, zelfvertrouwen en flair voor de klas te staan.

PEPP-R cursussen en coaching

PEPP-R heeft diverse cursussen voor zowel beginnende als ervaren docenten. Bij iedere cursus is er aandacht voor de persoonlijke valkuilen en doelen van de cursisten. Daarnaast biedt PEPP-R ook coachingstrajecten aan. Tijdens een coachingstraject worden jouw persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht en stellen we samen een stappenplan op om deze doelen te bereiken. Tijdens iedere cursus of ieder coachingsmoment leer je nieuwe technieken die je vervolgens direct in de praktijk kunt toepassen.

 

Recensies van docenten

‘’Maike is een bijzonder sterke coach. Ze heeft een heldere opvatting over een gedegen organisatie(uitvoering). Daarbij komt dat Maike de daad bij het woord weet te voegen. Maike is eerlijk en betrouwbaar, wat ze belooft voert ze uit, ze gaat geen zaken uit de weg, is open, denkt strategisch en kan, waar nodig, ook scherp en direct zijn. Maike heb ik ervaren als een zeer prettige coach voor enkele docenten van mijn team.’’