Houdt de aandacht van leerlingen langer vast

Kom authentiek, geloofwaardig en overtuigend over

Met plezier voor de klas en met energie over naar huis

Ja, Boeien!

  • Verhoogt de betrokkenheid van studenten bij de les
  • Helpt bij het voorkomen van afleiding in de klas
  • Biedt creatieve ideeën voor het lesgeven
  • Maakt het lesgeven leuker voor docenten
  • Geschikt voor alle vakken

De auteur: Maike Pollaert

Maike Pollaert (1978) is onderwijskundige en theaterregisseur. In haar werk als docenttrainer combineert ze deze twee werelden. Met behulp van technieken die acteurs gebruiken om de aandacht van een publiek de hele avond vast te houden hielp ze honderden docenten en schoolleiders in het PO, VO, Mbo en hoger onderwijs. om zelfverzekerder voor het meest kritische publiek te staan. 

 

"Mijn missie is Veilige Scholen, Goed Onderwijs! Het is iedereen gegund om een geweldige schooltijd te hebben. Een tijd waarin je je eigen persoonlijkheid ontdekt en vormgeeft, waarin je zoveel leert en de richting voor je toekomst bepaalt. Docenten zijn cruciale voorwaardescheppers voor de veilige omgeving en goed onderwijs. Daartoe zijn zij alleen in staat als zij zich ook veilig voelen, senang zijn in hun rol als docenten de regie kunnen pakken.

Ik help elke Docent die openstaat voor mijn hulp. Eerlijk en open, recht voor zijn raap, met humor en lichtheid waar het kan en met de grootste wil om iedereen verder te helpen."


Praktische theatertechnieken voor elke leraar

Ja, Boeien is het perfecte boek voor leraren die willen leren hoe ze de aandacht van hun leerlingen vasthouden.

 

Met praktische theatertechnieken die zijn gepresenteerd op een begrijpelijke manier, laat het boek zien hoe docenten hun lessen kunnen nóg boeiender en leuker kunnen maken.

 

Dit boek zal niet alleen de betrokkenheid van leerlingen bij de les verhogen, maar maakt het lesgeven ook leuker voor leraren.

 

Ja boeien is een essentiële aanwinst voor elke leraar die zich wil concentreren op het verbeteren van de leer- en leservaring.Samenvatting

Naar school gaan is voor leerlingen eerder een verplichting dan een keuze. Je bezoekt een film- of een theatervoorstelling daarentegen uit vrije wil, omdat je er zin in hebt. Onderwijs betreft kennisoverdracht, film en theater vertellen verhalen. Kun je onderwijs dan wel vergelijken met theater? Kan jouw klaslokaal een podium zijn?

 

Ondanks de verschillen, hebben theater en onderwijs veel gemeen. In beide gevallen wil je het publiek – toeschouwers, leerlingen – boeien door een goede voorstelling of les over het voetlicht te brengen. Een acteur en een regisseur leren tijdens hun opleiding allerlei technieken om succesvol te kunnen zijn. Die technieken kun je in het onderwijs ook gebruiken.

 

Daarom vergelijkt dit boek het werk van een docent met  dat van een scenarioschrijver, regisseur en acteur en vind je het antwoord op de volgende drie vragen:

·      Is het de moeite waard om mijn les te volgen?

·      Heb ik de regie en ben ik geloofwaardig?

·      Komt mijn boodschap over?

Je kijkt door een ‘theaterbril’ naar jezelf en maakt kennis met theatertechnieken die jouw lessen de moeite waard maken en waarmee je het beste uit je leerlingen haalt.


Boek Specificaties

ISBN 9789090360560

Trefwoorden: onderwijs, docenten, orde houden, theatertechnieken, aandacht vasthouden

Taal: Nederlands

Paperback

Aantal pagina’s: 96

Uitgeverij: Maike Pollaert

Taal: Nederlands

Tweede druk

Verschijningsdatum eerste druk 1-6-2022

boek ja boeien

TIP!

Bestel het boek samen met het werkboek!

In het werkboek vind je oefeningen bij vrijwel alle technieken, zodat toepassing in jouw eigen praktijk nóg makkelijker wordt!