Ja, Boeien!

  • Hoe houd jij de aandacht van studenten langer vast?
  • Hoe kom je authentiek, geloofwaardig en zelfverzekerd over?
  • Hoe behoud je je plezier in je werk en houd je energie over aan het eind van de dag?

Samenvatting

Naar school gaan is voor studenten eerder een verplichting dan een keuze. Je bezoekt een film- of een theatervoorstelling daarentegen uit vrije wil, omdat je er zin in hebt. Onderwijs betreft kennisoverdracht, film en theater vertellen verhalen. Kun je onderwijs dan wel vergelijken met theater? Kan jouw klaslokaal een podium zijn?

 

Ondanks de verschillen, hebben theater en onderwijs veel gemeen. In beide gevallen wil je het publiek – toeschouwers, studenten – boeien door een goede voorstelling of les over het voetlicht te brengen. Een acteur en een regisseur leren tijdens hun opleiding allerlei technieken om succesvol te kunnen zijn. Die technieken kun je in het onderwijs ook gebruiken.

 

Daarom vergelijkt dit boek het werk van een docent met  dat van een scenarioschrijver, regisseur en acteur en vind je het antwoord op de volgende drie vragen:

·      Is het de moeite waard om mijn les te volgen?

·      Heb ik de regie en ben ik geloofwaardig?

·      Komt mijn boodschap over?

Je kijkt door een ‘theaterbril’ naar jezelf en maakt kennis met theatertechnieken die jouw lessen de moeite waard maken en waarmee je het beste uit je studenten haalt.

Boek Ja, Boeien!

€ 15,00

Boek Ja, Boeien!

€ 15,00
  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Vandaag lezen, morgen toepassen in je lessen
  • Praktisch en lekker leesbaar

Referentie

“Ja Boeien! leest prettig en prikkelt voortdurend mijn nieuwsgierigheid. Het laat me naar mijn eigen functioneren als docent kijken, een onderdeel dat naar mijn idee wel wat meer aandacht mag krijgen in het onderwijs. Studieboeken en leerstrategieën zijn vaak theoretisch en statisch. Dit boek is praktisch en gericht op de beroepsuitoefening. De oefeningen ga ik zeker doen. Ze zijn goed toe te passen, bijvoorbeeld bij reflectie op de vraag  “Wie ben ik als docent/professional?” 

Lisette van der Schoot (mbo-docent)

Boek Specificaties

ISBN 9789090360560

Trefwoorden: onderwijs, docenten, orde houden, theatertechnieken, aandacht vasthouden

Taal: Nederlands

Paperback

Aantal pagina’s: 96

Uitgeverij: Maike Pollaert

Taal: Nederlands

Tweede druk

Verschijningsdatum eerste druk 1-6-2022