Boeien met Storytelling, Training voor docenten

Over hoe je je les de moeite waard maakt en de aandacht van de hele klas lang vasthoudt

Kijk je naar een film of theatervoorstelling, dan ben je vaak 2 uur lang geboeid aan het kijken. Dat komt omdat film- en theatermakers allerlei inzichten en technieken inzetten die ons bij de les houden. 

Natuurlijk zijn films en voorstellingen er ter vermaak. Dat geldt niet voor een schoolles. Op school gaat het om kennisoverdracht, leren, inoefenen en dat is allemaal een stuk uitdagender en vaak ook saaier dan het volgen van een filmisch verhaal.

Toch kun je de technieken uit het theater vertalen naar onderwijs. Je kunt rekening houden met concentratiebogen, afwisseling van dynamiek, spanningsopbouw, nieuwsgierig maken, betrokken raken, en zelfs gebruik maken van emoties. 

 

In het theater vragen de makers zich continu af: Is het nog de moeite waard om te blijven kijken? In de training Boeien met Storytelling stellen we die vraag ook. Je kijkt naar je lessen door de bril van het theater en zorgt ervoor dat het antwoord op die vraag onbetwist JA zal zijn, na het volgen van de training.  


Programma

Resultaat

  • Je weet hoe zelfs de saaiste lessen smeuiig kunt maken.
  • je gebruikt technieken om leerlingen nieuwsgierig te maken
  • je hebt plezier in het vertellen en het lef om uit te pakken!
  • Je houdt in de opbouw van plenaire delen rekening met de concentratieboog van leerlingen, zonder je lesdoelen te vergeten.

Boeien met Storytelling

Tijdens deze trainingsdag verdiep je je in:

  • Verhaalstructuren. Hoe pakken die uit in een les op school? Wat heb je eraan en hoe maakt een verhaalstructuur je les interessanter?
  • Concentratiebogen: moeten leerlingen maar gewoon even opletten? Of stel je je helpend op door je lesopbouw af te stemmen op het vermogen en de situatie van jouw leerlingen?
  • Je prikkelt nieuwsgierigheid met je manier van formuleren. 
  • Je trekt spanningsbogen door je lessen om betrokkenheid te vergroten
  • je leert verteltechnieken zodat leerlingen aan je lippen hangen

Bonus

Kom je samen met een collega? Dan maak je GRATIS gebruik van het Duo-programma!

 

Het duoprogramma bestaat uit opdrachten en tools waarmee jullie elkaar helpen om de geleerde technieken toe te passen in je eigen praktijk. Je houdt de materie samen levend en helpt elkaar om daadwerkelijk lange termijn te werken met de technieken. Je bent elkaars stok achter de deur. En je hoeft niet zelf te bedenken hoe. 


Praktische informatie

Data, tijden en locatie

De training vindt plaats in Nijmegen op 20 november 2024 van 09.30-16.00 uur. De training wordt gegeven door Maike Pollaert.


Twee weken voor de start van de training ontvang je van ons een email met nogmaals de locatie, tijden en andere belangrijke informatie. 

De training Boeien met Storytelling is onderdeel van het volledige programma Ja, Boeien! Ben je benieuwd naar dit programma, klik dan hier.

ReviewsOns overig aanbod