De hele klas geboeid houden, Training voor docenten

Over hoe je de aandacht van de hele klas vasthoudt en boeiende lessen geeft.

Telefoontjes, korte concentratiebogen en nog 100 andere redenen maken het voor jou als docent ingewikkeld om de aandacht leerlingen vast te houden. Bovendien is informatie overal te vinden. Opletten in de les is voor leerlingen dus geen vereiste meer voor goede cijfers. 

Als docent heb je een flinke uitdaging, namelijk het boeien van leerlingen! Dat doe je met interessante lessen. Maar een les wordt pas echt interessant als jouw manier van vertellen dat is. 

 • Vind jij het steeds lastiger om leerlingen te boeien?
 • Wil je de lessen wat soepeler laten verlopen zonder steeds te moeten waarschuwen?
 • Gun je jezelf een meer ontspannen manier van lesgeven en met plezier de dag doorkomen?

In de training De Hele Klas Geboeid Houden duiken we één hele dag in de behoefte van een luisterend publiek (de leerlingen) en welke communicatiestijl dat van de verteller (de docent) vraagt. 

Na deze training snap je waarom leerlingen afhaken en wat dat met jouw manier van doen te maken heeft. Dat levert meteen ontspanning op, meer rust in je lijf en in je hoofd, meer voldoening na een dag werk.


Programma

Resultaat

 • Je houdt de aandacht van de hele klas langer vast.
 • Je manier van spreken is boeiend.
 • Het contact met leerlingen verbetert.
 • De strijd met leerlingen vermindert.
 • Minder stress, meer plezier, meer voldoening.

De hele klas geboeid houden

Niets is zo aanstekelijk als enthousiasme. Dat is jouw troef als je leerlingen wil besmetten met de liefde voor je vak. Op de momenten dat de liefde net wat minder hard stroomt, kun je technieken inzetten die jou helpen om tóch met peper en energie te praten. Maak er wat van, maak je lessen de moeite waard om op te letten. Trek de aandacht, maar niet om zelf te shinen! Het doel is altijd een goede les te geven en de boodschap zo goed mogelijk over te brengen op een luisterend publiek. 

 

Tijdens deze trainingsdag verdiep je je in:

 • Communiceren met een groep is anders dan 1-op-1 communicatie. Het is ook anders dan presenteren. Welke stijl van communiceren past bij het docentschap en hoe sluit jij erop aan, zonder jouw eigen stijl kwijt te raken?
 • Je snapt waarom leerlingen afhaken tijdens plenaire lesdelen. Je begrijpt de onderliggende behoefte, herkent die in de praktijk en kan er ten goede draaien.
 • Je trekt de aandacht naar je toe, zonder daar oncomfortabel bij te worden. Je draagt je les als het ware. 

Bonus

Kom je samen met een collega? Dan maak je GRATIS gebruik van het Duo-programma!

 

Het duoprogramma bestaat uit opdrachten en tools waarmee jullie elkaar helpen om de geleerde technieken toe te passen in je eigen praktijk. Je houdt de materie samen levend en helpt elkaar om daadwerkelijk lange termijn te werken met de technieken. Je bent elkaars stok achter de deur. En je hoeft niet zelf te bedenken hoe. 


Praktische informatie

Data, tijden en locatie

De training vindt plaats in Nijmegen op 18 september 2024 van 09.30-16.00 uur. De training wordt gegeven door Maike Pollaert.


Twee weken voor de start van de training ontvang je van ons een email met nogmaals de locatie, tijden en andere belangrijke informatie. 

De training De Hele klas Geboeid Houden is onderdeel van het volledige programma Ja, Boeien! Ben je benieuwd naar dit programma, klik dan hier.

ReviewsOns overig aanbod