Concreet en direct toepasbaar

Vanuit haar jarenlange ervaring als theaterregisseur heeft Maike veelgebruikte en bewezen technieken uit het theater vertaald naar oefeningen voor beter presenteren en lesgeven. Als opleidingskundige weet zij als geen ander hoe je dat doet op een manier waarbij de deelnemers zich deze materie snel eigen kunnen maken. Die informatieoverdracht is overigens allesbehalve vaag en theatraal, maar juist heel erg concreet en tastbaar. Na een presentatietraining van PEPP’R kun je er in jouw dagelijkse praktijk meteen mee aan de slag. ‘

Theatertechnieken toegepast in het onderwijs

Het idee voor PEPP-R ontstond jaren geleden in een klaslokaal. Maike Pollaert werkte als opleidingskundige bij een lerarenopleiding en moest een docent observeren. Zijn les liep allesbehalve lekker. Op dat moment vervelend, maar het zette Maike aan het denken. Te vaak had ze docenten maar ook managers en leidinggevenden uit het bedrijfsleven zien strugglen tijdens presentaties.

Waarom leer ik die mensen niet wat ik als theaterregisseur mijn acteurs leer? Ook zij hebben baat bij het toepassen van theatertechnieken.”

Met die gedachte legde Maike de basis voor haar bedrijf PEPP-R. Theatertechnieken, de succesformule van TED Talks en inzichten uit de psychologie zijn de drie vaste pijlers die onder alle presentatietrainingen van PEPP-R liggen. Met een goede reden: het werkt!

 


Naar de trainingen

Naar het boek

Naar de podcast