Online training Theatertechnieken voor docenten

Waarom theatertechnieken voor docenten?

De aandacht van de hele klas vasthouden met theatertechnieken! Dat is wat je leert in de online training Theatertechnieken voor docenten. 

 

Heb jij aandacht voor de inhoud van je lessen? Probeer je die inhoud zo goed mogelijk over te brengen? Weet dan dat leerlingen jou beoordelen op HOE je de kennis overbrengt.  Jouw performance voor de klas bepaalt in hoeverre leerlingen de moeite nemen om naar je te luisteren. Je wist het al: de docent maakt of kraakt het vak. Niet WAT je vertelt, maar HOE je dat doet maakt het verschil. 

 

In de online training verdiep je je in lichaamstaal & stemgebruik, storytelling en overtuigend zijn. 5 thema's komen in 5 online trainingen aan bod. Het werkboek helpt je met de toepassing in je eigen praktijk.   

 

 

Programma

De technieken  en tips worden thematisch uitgelegd in 5 online trainingen. Na het volgen van de online training helpt het praktische werkboek je met het vertalen van 'de theorie' naar jouw praktijk. De oefeningen in het werkboek helpen je om de technieken eigen te maken, passend bij jouw stijl van lesgeven. 

Elke online training duurt max 30 minuten. De 5 thema's van de online trainingen zijn:

  1. De aandacht van de hele groep naar je toe trekken
  2. Lastige situaties
  3. Aandacht langdurig vasthouden
  4. Verteltechnieken
  5. Mentale en fysieke voorbereiding op een les.

Na het afronden van het online deel van deze training volg je de fysieke training. Tijdens die training kun jij aangeven waar je extra aandacht aan wil besteden.

Uitgebreide beschrijving van de 5 online trainingen

In de 5 online trainingen komt het volgende aan bod:

1. Spreken voor grote groepen

Spreken voor een klas vraagt een andere communicatie van jou dan spreken in een 1-op-1-setting. Wat is eigenlijk het verschil? Welke communicatiewetten gaan gelden als je spreekt voor een groep en waarom haakt een publiek genadeloos af als je je niets aantrekt van die wetten? 

2. Aandacht vasthouden

Je leert hoe je gebruik kunt maken van verhaalstructuren voor je lesopbouw. Ook ontdek je hoe je met de instructies die je geeft je leerlingen nieuwsgierig maakt. Op die manier houd je hun aandacht vast en verhoog je hun betrokkenheid bij de inhoud van je les.

3. Lastige situaties de baas

Veiligheid in de les valt of staat bij het waarborgen van kaders en regels. Als docent moet je consequent en duidelijk zijn. Dat klinkt logisch, maar is in de praktijk niet altijd even makkelijk. Op basis van technieken leer je hoe je vanuit je eigen kracht elke situatie de baas blijft. 

4. Mentale en fysieke voorbereiding op je les

Na het zien van deze video, ga je voortaan anders te werk. Je bereidt je les niet alleen inhoudelijk voor. Je bereidt je ook voor op je eigen rol, op je taak als docent en op de dynamiek in de klas. Het effect hiervan is dat je meer leiderschap toont, nog vóór de leerlingen je lokaal binnenlopen.

5. Verteltechnieken

Jouw manier van vertellen bepaalt of leerlingen bereid zijn om te luisteren. Het bepaalt ook of ze je inhoudelijke boodschap aannemen. Op basis van verteltechnieken prikkel je je leerlingen en houd je ze nog beter bij de les.

Voor wie

Het blended programma is uitermate geschikt voor docenten die graag onder eigen regie het programma doorlopen. Je kunt je planning volledig naar eigen inzicht maken en afstemmen op jouw rooster. Dat is super handig en flexibel. 

Bonussen en materialen

Alle deelnemers van de online training krijgen de volgende materialen 

  • 5 online trainingen die via een persoonlijke licentie toegankelijk zijn
  • Het ditigtale werkboek
  • het boek Ja, Boeien!

Bestel direct

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via info@pepp-r.nl


Ons overig aanbod